مبتدی کیف پول

کیف پول Math Wallet چیست؟ آموزش کار با مث ولت

کیف پول مث ولت (Math Wallet) یکی از کیف پول‌های چند ارزی در فضای وب ۳ است که محیط کاربری ساده‌ای دارد. این کیف پول از بیش از ۱۵۸ بلاکچین پشتیبانی می‌کند و حتی بلاکچین لایه دو مختص به خود را نیز راه‌اندازی کرده است. توکن MATH نیز نام رمزارز بومی این کیف پول است که کاربردهای مختلفی دارد. اگر می‌خواهید بدانید مزیت کیف پول Math Wallet چیست و چه رمزارزهایی را می‌توان در آن نگهداری کرد، این مقاله را مطالعه کنید. میهن بلاکچین به شما کمک می‌کند با ویژگی‌های مختلف کیف پول‌ها آشنا شوید و بهترین گزینه‌های ممکن را انتخاب کنید.

نکات اصلی مقاله:

🔹کیف پول مث ولت (Math Wallet) یک کیف پول غیرحضانتی وب ۳ است.
🔹مث والت از بیش از ۱۵۸ بلاکچین پشتیبانی می‌کند.
🔹کیف پول Math Wallet قابلیت استیکینگ و مدیریت توکن‌های بی‌همتا (NFT) را نیز دارد.
🔹توکن MATH رمزارز بومی مث ولت است که با استیکینگ آن می‌توان درآمد کسب کرد.
🔹MathVerse متاورس اختصاصی مث ولت است و MathChain بلاکچین لایه دو این کیف پول است.

کیف پول Math Wallet‌ چیست؟

معرفی کیف پول Math Wallet
منبع: altcoinbuzz.io

کیف پول Math Wallet یکی از کیف پول‌هایی است که از چندین بلاکچین پشتیبانی می‌کند. این کیف پول علاوه‌بر امکانات پایه‌ای نظیر خرید، ارسال و دریافت و سواپ رمزارزها، امکانات دیگری هم دارد. مث ولت قابلیت استیکینگ دارد و با استیک کردن رمزارز بومی آن با نماد MATH، می‌توانید کسب درآمد کنید. در این کیف پول همچنین می‌توانید NFT را هم مدیریت کنید. همچنین وجود مرورگری برای برنامه‌های غیرمتمرکز،‌ دسترسی Math Wallet را به dAppها آسان کرده است. MathVerse هم دنیای مجازی کیف پول مث ولت است که در حقیقت همان متاورس است. سرویس دیگر این کیف پول MathChain نام دارد که یک بلاکچین لایه دو بر بستر سابستریت است.

کدام رمزارزها را می‌توان در مث ولت نگهداری کرد؟

مث والت از رمزارزهای بیت کوین، اتریوم، سولانا، BNB، ترون، سویی، دات و بسیاری از ارزهای دیجیتال دیگر پشتیبانی می‌کند. اکنون مطابق آمار وب‌سایت این کیف پول، مث ولت بیش از ۱۵۸ زنجیره بلاکچینی را پوشش می‌دهد. اگر می‌خواهید ببیند که آیا رمزارز موردنظر شما هم در فهرست ارزهای این کیف پول قرار دارد یا نه، به صفحه اصلی سایت Math Wallet مراجعه و فهرست کامل رمزارزهای تحت پشتیبانی را مشاهده کنید.

آیا Math Wallet حضانتی است یا غیرحضانتی؟

مث ولت یک کیف پول غیرحضانتی است؛ به این معنا که کاربر خودش مسئول کنترل و مدیریت کلید خصوصی خود خواهد بود. در این کیف پول‌ها، هیچ شخص یا نهاد ثالثی دخیل نیست و از این لحاظ، بخش مهمی از مسئولیت تامین امنیت کیف پول به عهده کاربر است. اوست که باید در نگهداری و حفظ اطلاعات خود نهایت تلاشش را بکند؛ چرا که اگر کلمات بازیابی‌اش را فراموش یا گم کند، دیگر نمی‌تواند به کیف پول و دارایی‌های خود دسترسی داشته باشد.

مث ولت را در کدام کیف پول‌ها می‌توان ایمپورت کرد؟

با داشتن کلید خصوصی و عبارت بازیابی کیف پول Math Wallet می‌توانید دارایی‌های خود را در کیف پول‌های مطرحی همچون متامسک یا تراست ولت ایمپورت کرد. البته می‌توانید در سایر کیف پول‌های مطمئن و معتبر نیز مث ولت را ایمپورت کنید و دارایی‌های خود را در کیف پول جدید ببینید.

Math Wallet چه ویژگی‌هایی دارد؟

از جمله ویژگی‌هایی که این کیف پول دارد و در سایر ولت‌های مطرح مشابه آن را ندیده‌ایم، جدا کردن حساب‌ها بر اساس بلاکچین‌هاست. به این صورت که برای هر بلاکچین، کیف پول متفاوتی خواهید داشت و از این لحاظ، یک دسته‌بندی منظم را در کیف پولتان خواهید دید. هرچند شاید این ویژگی به مذاق همه خوش نیاید و اتفاقا به عنوان یک فاکتور منفی قلمداد شود. با مطالعه بخش بعدی، بهتر متوجه این مسئله خواهید شد و مفهوم آن را درک خواهید کرد.

همچنین امکان استفاده از کیف پول سخت افزاری لجر نیز یکی دیگر از قابلیت‌های مث ولت است. البته بیشتر ولت‌های دیگر هم در به‌روزرسانی‌های خود، این ویژگی را اضافه می‌کنند و با کیف پول‌های سخت‌افزاری سازگار می‌شوند. از نمونه این کیف پول‌ها می‌توان به اکسودوس اشاره کرد که با کیف پول سخت افزاری ترزور سازگاری دارد.

آموزش کامل کار با کیف پول مث والت

در این بخش می‌خواهیم مهم‌ترین عملیاتی را معرفی کنیم که می‌توانید در این کیف پول انجام بدهید. همچنین از قابلیت‌های کیف پول Math Wallet هم صحبت خواهیم کرد و با محیط این کیف پول نرم‌افزاری بیشتر آشنا خواهیم شد.

دانلود و ساخت کیف پول

در گام اول با مراجعه به لینک دانلود کیف پول Math Wallet، نسخه موردنظر خود را انتخاب و آن را نصب کنید. ما در اینجا آموزش را با نسخه اندروید مث ولت پیش می‌بریم. پس از اجرای نرم‌افزار با صفحه‌ زیر مواجه خواهید شد:

نصب کیف پول Math Wallet
منبع: Math Wallet

در اینجا باید کادر مربوط به پذیرش قوانین را تیک بزنید و روی گزینه Confirm کلیک کنید. در گام بعد، انتخاب کنید که قصد ساخت کیف پول در چه بلاکچینی را دارید. مثلا در اینجا ما بیت کوین را انتخاب کرده‌ایم. سپس لازم است گزینه Create Wallte را انتخاب و یک نام و یک رمز عبور برای کیف پولتان تعریف کنید. با این کار دکمه Creat Wallet‌ فعال می‌شود.

انتخاب بلاکچین برای ساخت کیف پول
منبع: Math Wallet
ساخت کیف پول بیت کوین در Math Wallet
منبع: Math Wallet
انتخاب نام و رمزعبور برای کیف پول ارز دیجیتال
منبع: Math Wallet

در گام بعدی، کلمات بازیابی به شما نمایش داده می‌شوند که باید آن را در جای امنی نگهداری کنید. در صفحه بعد هم باید کلمات را با همان ترتیب اولیه وارد کنید. سایر کیف پول‌ها نیز به همین ترتیب و به آسانی قابل نصب هستند. حواستان باشد که عبارت بازیابی را در موبایل یا مثلا تلگرام خود ذخیره نکنید و آن را در محیطی امن نگهداری کنید.

ارسال و دریافت رمزارز

مهم‌ترین کاری که در یک کیف پول انجام می‌دهیم، انجام تراکنش و ارسال و دریافت رمزارزهاست. در کیف پول مث ولت نیز این کار را از طریق همان صفحه اصلی کیف پول انجام می‌دهیم. برای مثال در همین کیف پول بیت کوین که ساختیم، روی نام رمزارز کلیک می‌کنیم تا وارد صفحه آن شویم. دو گزینه Send و Recipient به ترتیب برای ارسال و دریافت بیت کوین هستند.

ارسال و دریافت رمزارز در مث والت
منبع: Math Wallet

با انتخاب دکمه Send، سه گزینه خواهید دید که نحوه درج آدرس گیرنده را مشخص می‌کند. می‌توانید آدرس گیرنده را از سه طریق مخاطبان، کپی کردن آدرس یا اسکن بارکد کیف پول شخص گیرنده وارد کنید. سپس لازم است مقدار رمزارزی را که قصد انتقال آن را دارید، وارد کنید. در قسمت بعد هم می‌توانید سرعت انجام تراکنشتان را مشخص کنید. هرچه سرعت بالاتر برود، کارمزد هم بیشتر خواهد شد. با انتخاب گزینه Next، می‌توانید عملیات ارسال را تکمیل کنید.

ارسال رمزارز در کیف پول Math Wallet
منبع: Math Wallet

اما برای دریافت رمزارز، ابتدا باید آدرس کیف پولتان را پیدا کنید. با کلیک روی دکمه Recipient می‌توانید آدرس را ببینید و آن را برای دیگران ارسال کنید.

ارسال آدرس کیف پول برای دریافت رمزارز
منبع: Math Wallet

اگر قصد سواپ کردن دارید، این عملیات از طریق همین صفحه قابل انجام است. در تصویر زیر کیف پول اتریوم را می‌بینید که گزینه Swap در آن وجود دارد و امکان سواپ را در چندین صرافی از جمله یونی سواپ، سوشی سواپ و وان اینچ فراهم می‌کند.

سواپ در مث ولت
منبع: Math Wallet

تنظیمات صفحه اصلی کیف پول

وقتی وارد هرکدام از کیف پول‌ها می‌شوید، در سمت راست بالا یک آیکون سه نقطه می‌بینید. با کلیک روی این آیکون، گزینه‌هایی مطابق تصویر زیر خواهید دید:

تنظیمات کیف پول Math Wallet
منبع: Math Wallet

گزینه نخست با عنوان Scan برای اسکن بارکد برنامه‌های غیرمتمرکز و ورود به آنهاست. مثلا می‌توانید در صفحه اصلی صرافی یونی سواپ راست کلیک کنید و با استفاده از گزینه Create QR Code for this page، وارد این dApp‌ شوید.

گزینه بعدی Add Asset است که شما را به صفحه‌ای هدایت می‌کند که می‌توانید دارایی‌های دیگری نظیر UNI، دای یا MATH را به صفحه اصلی کیف پول خودتان اضافه کنید.

افزودن دارایی به کیف پول مث والت
منبع: Math Wallet

انتخاب گزینه Add Collectibles به شما کمک می‌کند که NFTهای موردنظرتان را هم به کیف پول اضافه کنید. از Add Funds هم برای خرید رمزارز به کمک پول فیات استفاده می‌شود.

با انتخاب گزینه Message هم می‌توانید وارد چت بلاک اسکن شوید و با وارد کردن آدرس کیف پول فردی دیگر، به گفتگو با آن بپردازید. گزینه بعدی در این قسمت، Approvals است که بسیار اهمیت دارد. با انتخاب این گزینه می‌توانید کنترل دارایی‌های کیف پول خود را از سایت‌هایی مثل اوپن سی یا یونی سواپ پس بگیرید و ارتباط کیف پولتان را با این پلتفرم‌ها و برنامه‌های غیرمتمرکز قطع کنید. انجام این کار برای حفظ امنیت کیف پول و دارایی‌ها بسیار مهم است.

گزینه پایانی در این منو مربوط به مدیریت کیف پول است.

تنظیمات Math Wallet
منبع: Math Wallet

در قسمت ابتدایی می‌توانید آدرس کیف پولتان را مشاهده کنید. نام و رمز عبور کیف پولتان را هم می‌توانید از همین قسمت تغییر بدهید. گزینه Password-Free Payment هم باعث می‌شود که رمزعبورتان از طریق یک الگوریتم رمزنگاری ایمن در موبایلتان ذخیره شود و هنگام پرداخت‌ها تنها با اثر انگشت یا تشخیص چهره، کارتان را به پایان برسانید.

اگر قصد خروجی گرفتن از اطلاعات کیف پولتان را دارید، با استفاده از گزینه‌های Export Keystore ،Export Privatekey و Export Mnemonic می‌توانید این کار را انجام بدهید و از کلید خصوصی و عبارت بازیابی خود خروجی بگیرید. همچنین در صورت انتخاب گزینه Add Subaccount می‌توانید یک حساب فرعی را به عنوان حساب زیرمجموعه به کیف پول خود اضافه کنید.

در کیف پول Math Wallet می‌توانید در صفحه اصلی، فهرست NFTهای خود را از طریق منوی Collectibles ببینید. همچنین این کیف پول از دیفای نیز پشتیبانی می‌کند که از طریق گزینه DeFi می‌توانید به آنها دسترسی داشته باشید.

مشاهده NFT در کیف پول مث والت
منبع: Math Wallet

تنظیمات

در صفحه اصلی کیف پول، روی آیکون سمت راست یعنی همان علامت چرخ‌دنده کلیک کنید تا بتوانید به گزینه‌های مربوط به تنظیمات دسترسی پیدا کنید. اولین گزینه مربوط به امنیت کیف پول است. در اینجا با انتخاب Security Lock‌، می‌توانید قابلیت قفل کردن و قفل‌گشایی کیف پول را با اثر انگشت فعال کنید.

امنیت کیف پول Math Wallet
منبع: Math Wallet

گزینه بعدی هم مربوط به دفترچه آدرس‌هاست که می‌توانید آدرس‌ کیف پول‌های منتخب خود را در آن وارد کنید. General Setting به شما اجازه می‌دهد که زبان و ارز فیات دلخواه خود را انتخاب کنید که البته این مورد دومی به درد ما ایرانی‌ها نمی‌خورد و ما نمی‌توانیم با ارز فیات مستقیما از داخل کیف پول خرید کنیم. Node Setting هم مربوط به تنظیمات نودهای بلاکچین‌های مختلف است که می‌توانید نودهای دلخواه خود را به فهرست Nodeهای موجود اضافه کنید.

برای دسترسی به پشتیبانی کیف پول مث ولت روی گزینه Support کلیک کنید. در مورد پشتیبانی این کیف پول کمی جلوتر بیشتر صحبت خواهیم کرد.

مرورگر

آیکون میانی در کیف پول Math Wallet مرورگر برنامه‌های غیرمتمرکز است که از طریق آن می‌توانید به dAppهای مختلف دسترسی پیدا کنید.

مرورگر dApp در مث ولت
منبع: Math Wallet

همچنین اگر می‌خواهید کیف پول‌های بلاکچین‌های دیگر را هم بسازید، روی آیکون سمت چپ صفحه اصلی (عکس کیف پول) و سپس روی آیکون سه‌ خط بالای صفحه سمت چپ کلیک و بلاکچین دلخواهتان را انتخاب کنید. همچنین می‌توانید سایر کیف پول‌ها را از طریق گزینه Import Wallet در این بخش، به ولت خود اضافه کنید.

اضافه کردن کیف پول‌ به Math Wallet
منبع: Math Wallet

امنیت کیف پول مث ولت

کیف پول Math Wallet‌ ویژگی‌های امنیتی مرسوم نظیر احراز هویت دوعاملی یا قفل امنیتی را داراست. در این کیف پول به راحتی می‌توان با استفاده از گزینه Revoke، دسترسی برنامه‌های غیرمتمرکز را لغو کرد که آموزش آن را در قسمت‌های قبلی توضیح دادیم. همچنین با بکاپ‌گیری از اطلاعات کیف پولتان می‌توانید به امنیت بیشتر آن کمک کنید.

کیف پول مث والت در سال ۲۰۱۷ راه‌اندازی شد و از آن زمان تاکنون، گزارشی مبنی بر هک آن منتشر نشده است. به طور کلی این کیف پول نیز امنیتی در حد و اندازه سایر کیف پول‌های نرم‌افزاری دارد و اگر بخواهد با همتایان خود رقابت کند، باید در به‌روزرسانی‌های خود باگ‌ها و ایرادات امنیتی احتمالی را برطرف کند.

مزایا و معایب Math Wallet

با توجه به مواردی که تاکنون در مورد Math Wallet‌ گفتیم، می‌توان مهم‌ترین مزایا و معایب این کیف پول را این‌چنین بیان کرد:

مزایا:

  • وجود نسخه‌های دسکتاپ، افزونه مرورگر و نرم‌افزاری
  • رابط کاربری ساده و مناسب برای کاربران
  • امنیت قابل قبول
  • دارای قابلیت استیکینگ و مدیریت NFT

معایب:

  • نبود صرافی درون‌برنامه‌ای
  • این کیف پول هنوز به صورت عمومی در میان کاربران شناخته شده نیست.

کیف پول مث ولت چه نسخه‌هایی دارد؟

مث ولت علاوه بر نسخه‌های اندروید و IOS در موبایل، نسخه دسکتاپ و همچنین مرورگر هم دارد. این کیف پول قابلیت ادغام و سازگاری با کیف پول سخت‌افزاری را نیز دارد. اگر می‌خواهید از کیف پول لجر استفاده کنید، باید گفت که نسخه اکستنشن مرورگر کروم از این ولت پشتیبانی می‌کند. همچنین در نسخه موبایلی Math Wallet هم می‌توانید از کیف پول WOOKONG Bio استفاده کنید.

برای این کار روی نسخه مرورگر، گزینه Web Wallet را انتخاب کنید.

ادغام کیف پول لجر و مث ولت
منبع: Math Wallet

سپس در صفحه بعدی Login Via Ledger را انتخاب کنید و کیف پول لجرتان را که از قبل به سیستم متصل کرده‌اید، در افزونه مرورگر تایید کنید.

اتصال کیف پول لجر به Math Wallet
منبع: Math Wallet

پشتیبانی مث والت

اگر هنگام کار با مث والت مشکلی برایتان پیش آمد یا با سوالی مواجه شدید، می‌توانید به وب‌سایت این کیف پول مراجعه و از گزینه Help واقع در بالای صفحه استفاده کنید. این بخش در واقع پایگاه دانش Math Wallet‌ است که مقالات و مطالب متنوعی را می‌توانید در آن پیدا کنید.

همچنین از طریق ایمیل Labs@mathwallet.org می‌توانید با پشتیبانی این کیف پول ارتباط برقرار کنید. در بخش تنظیمات نسخه موبایلی هم با مراجعه به بخش Support، به صفحه توییتر و دیسکورد مث والت هدایت می‌شوید که می‌توانید در آن شبکه‌ها با سایر کاربران ارتباط بگیرید و سوالات خود را مطرح کنید. مث ولت را می‌توانید در گیتهاب، مدیوم و یوتیوب هم دنبال کنید.

آیا کیف پول Math Wallet برای ایرانیان مناسب است؟

در انتها می‌رسیم به همان سوال مهم همیشگی که آیا ما به عنوان کاربران ایرانی ارز دیجیتال، می‌توانیم از Math Wallet استفاده کنیم یا نه. در قوانین این کیف پول مستقیما اشاره‌ای به نام ایران و تحریم آن نشده است، اما ما همیشه باید گوش به زنگ باشیم. از آنجایی که مث والت یک کیف پول غیرحضانتی است، حتی اگر روزی اتفاقی بیفتد یا این کیف پول نخواهد به کاربران ایرانی خدمات بدهد، می‌توانیم به کمک عبارت بازیابی، دارایی‌های خود را در کیف پول‌های دیگر ایمپورت کنیم. تاکنون موردی مبنی بر عدم خدمت‌رسانی این کیف پول به کاربران ایرانی مشاهده نشده است. با این‌همه همیشه توصیه می‌شود هنگام کار با کیف پول‌های ارز دیجیتال، از VPN با IP ثابت استفاده کنید.

سوالات متداول (FAQ)

پرسش و پاسخ
  • کیف پول Math Wallet چیست؟
    یک کیف پول غیرحضانتی Web 3 است که از بلاکچین‌های متنوعی مثل اتریوم، سولانا و BNB پشتیبانی می‌کند و قابلیت‌هایی نظیر استیکینگ و مدیریت NFT نیز دارد.
  • آیا کیف پول مث ولت برای ایرانیان مناسب است؟
    تاکنون گزارشی مبنی بر تحریم ایران و محدودیت در سرویس‌دهی از جانب توسعه‌دهندگان این کیف پول منتشر نشده است. با این‌همه اگر روزی چنین اتفاقی بیفتد، کاربران می‌توانند از طریق عبارت بازیابی رمزارزهای خود را در کیف پول‌های دیگر ایمپورت کنند.

جمع‌بندی

کیف پول Math Wallet‌ یکی از کیف پول‌های مالتی کوین ارز دیجیتال است که می‌توانید رمزارزهای مختلفی مانند بیت کوین، اتریوم، سولانا، ترون، ادا و غیره را در آن نگهداری و مبادله کنید. این کیف پول غیرحضانتی است و کنترل کلید خصوصی‌اش در اختیار کاربر است. این کیف پول یک رمزارز بومی به نام MATH‌ دارد که یک توکن ERC-20 است و می‌توانید آن را استیک و از این طریق کسب درآمد کنید. تاکنون کاربران ایرانی مشکلی با این کیف پول نداشته‌اند و از این ولت استفاده می‌کنند. آیا شما از مث والت استفاده کرده‌اید؟ کدام ویژگی‌اش برایتان جالب‌تر بوده است؟ نکات منفی‌اش از دید شما کدام است؟ نظرتان در مورد امنیت کیف پول Math Wallet‌ چیست؟

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا