متوسط مقالات عمومی

معرفی روش های درست و غلط کسب درآمد از ارزهای دیجیتال

اصلی ترین دلیل سرمایه گذاری افراد بر روی ارزهای دیجیتال قطعا کسب سود است. اما زمانی که قیمت ها رو به کاهش است و اصطلاحاً بازار خرسی است آیا روشی برای کسب درآمد وجود دارد؟ علاوه بر استخراج (Mining) و مبادله (Trading) ارزهای دیجیتال که با داشتن دانش کافی در هر شرایطی می توان از آن ها کسب درآمد داشت، روش های دیگری هم برای درآمدزایی از ارزهای دیجیتال وجود دارد. اما بسیاری از روش هایی که در این شرایط با عناوین جذابی همچون کسب درآمد دلاری با استفاده از ارزهای دیجیتال معرفی می شوند و در کشور ما هم متاسفانه بسیار محبوب می شوند، در نهایت نه تنها منجر به سود کاربران نمی شود بلکه ضررهای بسیاری هم برای آن ها می تواند در پی داشته باشد.

میهن بلاکچین همواره سعی داشته در جهت افزایش سطح آگاهی عمومی، در خصوص پروژه هایی که مشارکت در آن ها می تواند منجر به زیان کاربران شود اطلاع رسانی کند. در این راستا قصد داریم، در این مقاله به سایر روش‌های درست و غلط کسب درآمد در حوزه ی ارزهای دیجیتال بپردازیم.

روش‌های غلط کسب درآمد

این روش‌ها‌ی کسب درآمد از ارزهای دیجیتال، عموماْ سعی دارند با استفاده از عناوین جذاب برای کاربر، آن ها را ترغیب به سرمایه گذاری دارایی‌های ارزشمند خود چه از نوع پول و ارزهای دیجیتال و چه از نوع سخت افزار، بر روی پروژ‌ه‌های پوشالی خود نمایند. این پروژه‌ها که معمولا هیچ گونه اساس علمی ندارند و اصولا با ذات ارزهای دیجیتال در تضاد هستند، با چسباندن برچسب رمز‌ارزها، بلاکچین، استخراج و … بر روی خود، قصد دارند از عدم آگاهی مردم سوء استفاده کنند. هرچند نمونه های بسیاری از این دست پروژه های از پیش شکست خورده را تا به به امروز شاهد بوده ایم اما متاسفانه کماکان تعداد زیادی از افراد نا‌آگاه در دام این پروژه ها گرفتار می شوند.

در ادامه تعدادی از انواع روش‌های غلط کسب درآمد را معرفی می کنیم:


پروژه‌های سرمایه گذاری (Investment) با سود قطعی بالا

این نوع پروژه ها به شما پیشنهاد سرمایه گذاری ارزهای دیجیتال با ارزشتان مثل بیت کوین، اتریوم و دیگر ارزهای دیجیتال در قبال سودهای قطعی و بیشتر از عرف را می دهند. در این روش از شما خواسته می‌شود مثلا بیت کوین خود را به کیف پول آنلاین این شرکت ها که کلید خصوصی آن را در اختیار ندارید و در کنترل مالک شرکت است، واریز کنید و درصدی را به عنوان سود قطعی و ماهیانه دریافت نمایید. معمولا این شرکت ها ادعا می کنند که هر وقت کاربر بخواهد می تواند ارز دیجیتال خود را برداشت نماید و در اوایل کار این پروژه ها، هم سودها به موقع پرداخت می شوند و هم افراد می توانند در صورت تمایل دارایی خود را از آن خارج کنند.

غالب این پروژه ها با طرح های پانزی و هرمی در آمیخته اند. در طرح های پانزی و هرمی افراد برای سود بیشتر به جذب زیرمجموعه و معرفی دوستان و آشنایان برای سرمایه گذاری در این پروژه ها ترغیب می شوند. محل تامین سودهای پرداختی هم از دارایی های سرمایه گذاران است. اما بعد از مدتی که میزان این دارایی های جمع آوری شده به مقدار مشخصی رسید، مالک آن تمام این کیف پول ها را خالی می کند و ناپدید می شود و سرمایه گذاران هیچ گونه دسترسی به دارایی های خود نخواهند داشت.

از جمله این نوع پروژه ها می توان موارد زیر را نام برد:

  • OneCoin: کلاهبردای به روش پانزی به مبلغ ۳۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۷
  • BitConnect: این طرح پانزی در ازای دریافت بیت کوین به شما (BitConnect Coin (BCC می داد و سود پرداخت می کرد.
  • (E2C (World Wide Energy : این پروژه علی رغم هشدار وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران و سایت ایران هشدار، کماکان به فعالیت هرمی خود تحت عنوان ارزهای رمزنگاری شده ادامه می دهد.

افزونه های استخراج با کامپیوترهای شخصی یا موبایل

بارها بر این موضوع تاکید شده است که استخراج ارزهای دیجیتالی مثل بیت کوین، اتریوم، دوج کوین و … با توجه به سختی شبکه بالای این کوین‌ها، در حال حاضر از طریق کامپوترهای معمولی و موبایل امری پر ضرر است، یعنی هزینه‌‌ی برق و استهلاک دستگاه شما قطعا از درآمد ناشی از استخراج بیشتر خواهد بود. اما کماکان پروژه هایی که ادعا می کنند شما از طریق آن‌ها می توانید از کامپوتر شخصیتان برای استخراج ارزهای دیجیتال استفاده کنید، بازار داغی به خصوص در ایران دارند. جالب اینجاست که کابران بعد از نصب و راه اندازی این افزونه ها متوجه می شوند که مقدار درآمد آن ها بسیار ناچیز است و تا به مقدار مشخصی نرسد قابل برداشت نیست و این سرویس‌ها معمولا برای افزایش میزان درآمد، افراد را به جذب زیرمجموعه دعوت می کنند و این روند به همین ترتیب ادامه پیدا می کند. استفاده از این روش نادرست استخراج می تواند موجب کندی و آسیب رسیدن به دستگاه در بلند مدت، آلوده شدن کامپیوتر افراد به انواع بدافزار‌ها و همچنین از دست دادن اعتبار در بین اطرافیان شود.

از جمله این نوع پروژه ها می توان موارد زیر را نام برد:

cryptotab مرورگر کریپتوتب چیست


سرمایه گذاری روی ICO های کلاهبرداری

همزمان با روی کار آمدن روش جذب سرمایه‌ی عرضه‌ اولیه سکه (ICO)، بسیاری از پروژه‌های مبتنی بر بلاک چین که ایده‌های جذابی داشتند می توانستند تنها در عرض چند دقیقه سرمایه‌ مورد نیاز خود را تامین کنند و به سرمایه گذاران توکن خود را بدهند. بسیاری از این پروژه‌ها موفق بودند و ارزش آن توکن ها به سرعت افزایش پیدا می کرد و بسیاری هم شکست می خوردند و نمی توانستند تقاضایی برای آن توکن ها بوجود آورند. در این بین تعداد زیادی از افراد سودجو هم توانستند با ایجاد یک وبسایت، وایت پیپر و توکنی که همه آن ها کار بسیار ساده‌ای است اقدام به جذب سرمایه های کلانی کنند و بدون ارائه هیچگونه محصول ارزشمندی ناپدید شوند. بنابراین سرمایه گذاری روی ICO ها بدون داشتن دانش کافی کار بسیار پر ریسکی است و می تواند منجر به از دست دادن سرمایه شما شود. پیشنهاد می شود قبل از هرگونه سرمایه گذاری روی ICO ها این مقاله را مطالعه کنید.

از جمله ICO های کلاهبرداری میتوان موارد زیر را نام برد:

  • Pincoin و iFun : کلاهبرداری از طریق ICO به مبلغ ۶۶۰ میلیون دلار
  • Plexcoin : کلاهبرداری از طریق ICO به مبلغ ۱۵ میلیون دلار
  • BitCard : کلاهبرداری از طریق ICO به مبلغ ۵ میلیون دلار

گروه های پامپ و دامپ تلگرامی

این گروه‌های تلگرامی با هدف دستکاری در بازار ارزهای دیجیتال ایجاد می شوند؛ به این ترتیب که اعضای این گروه‌ها با ثبت سفارش همزمان برای خرید یک ارز دیجیتال (معمولا با ارزش بازار پایین) در یک صرافی، با ایجاد تقاضای مصنوعی برای آن توکن موجب افزایش سریع قیمت آن و اصطلاحا پامپ آن می شوند و بعد از آنکه همگی توکن خود را بر روی قیمت بالا فروختند موجب ریزش شدید قیمت آن و یا دامپ آن می شوند. سرمایه گذاری از طریق اطلاعات این گروه ها می تواند بسیار خطرناک باشد و ضررهای زیادی رو برای افراد در پی داشته باشد.


ایردراپ‌های دروغین

ایردراپ (Airdrop) یک روش مرسوم برای توزیع توکن‌های رایگان بین کاربران یک اکوسیستم غیر متمرکز است. اما بسیاری از افراد سودجو با سو استفاده از هیجان افراد برای دریافت توکن های رایگان، آن ها را به دام خود می‌اندازند و در بسیاری از موارد موفق به سرقت موجودی کیف پول افراد می شوند. مثلا چندی پیش یک اکانت توییتری اعلام کرد به هر فردی که ۱ اتر در کیف پول خود داشته باشد ۱۰ توکن EOS می‌دهد، اما می‌گفت برای آنکه این ایردراپ به شما تعلق بگیرد باید کلید خصوصی (Private Key) کیف پول خود را به ما اعلام کنید، بسیاری هم این کار را انجام دادند و اترهایشان از این طریق به سرقت رفت.

توجه کنید که هیچگاه و تحت هیچ شرایطی کلید های خصوصی (Private Key) و یا عبارات بازیابی کیف پول (Seed/Backup phrase) خود را در اختیار هیچ شخص حقیقی و حقوقی قرار ندهید.


روش‌های درست کسب درآمد

روش‌هایی به غیر از استخراج (Mining)، سرمایه گذاری و ترید هم وجود دارند که می‌توانید از طریق ارزهای دیجیتال کسب درآمد کنید، اما باید به این نکته توجه داشته باشید که کسب درآمد از طریق این روش‌ها هم مستلزم داشتن دانش درست از این روش هاست و این روش ها هم می توانند ریسک هایی را در پی داشته باشند. بنابراین میهن بلاکچین هیچ گونه تضمینی در خصوص کسب درآمد از این روش‌ها نمی‌کند و این روش‌ها صرفا جهت آشنایی شما معرفی شده اند.

مشارکت در تامین امنیت شبکه‌های غیر متمرکز مبتنی بر الگوریتم اثبات سهام (POS)

قرارداد هوشمند پلتفرم ویوز

در شبکه های غیرمتمرکزی که امنیت آن‌ها از طریق الگوریتم اثبات سهام (Proof of Stake) تامین می شوند، گره‌هایی وجود دارند که با قفل کردن مقدار مشخصی از توکن های محلی آن شبکه به عنوان وجه ضمانت بر روی یک قرارداد هوشمند، می‌توانند اقدام به تایید بلاک ها و تراکنش های جدید بر روی شبکه کنند و در ازای آن پاداش استخراج بلاک جدید و کارمزدهای تراکنش ها را دریافت کنند. بنابراین مشارکت در تامین امنیت این نوع شبکه ها از این طریق می‌تواند یک روش کسب درآمد به شمار رود. از جمله کوین هایی که می توان در تامین امنیت شبکه‌ی آن‌ها مشارکت داشت و کسب درآمد کرد می توان به ویوز، نئو، لیسک، NavCoin، ARK و دش (Dash) را نام برد.

اما این روش کسب درآمد در برخی موارد مستلزم داشتن مقدار مشخص شده از آن کوین (که معمولا مقدار کمی هم نیست)، راه اندازی یک گره از نوع Full Node و دانلود کل بلاک چین و در دسترس بودن این گره دارد (هرچند که در بعضی از این کوین ها، فقط با نگهداری آن‌ها بر روی کیف پول شخصیتان مقداری سود مشخص به شما تعلق می گیرد). اما در بعضی از بلاک چین‌ها همانند شبکه‌ی ویوز (Waves‌) امکان مشارکت افراد برای وثیقه گذاری مشترک بر روی استخرهای لیزینگ (Leasing Pool) وجود دارد. در این روش شما می توانید هر میزان از کوین ویوز که مایل باشید را بر روی یکی از این استخرها لیزینگ کنید و به نسبت سرمایه ای که گذاشتید از کارمزدهای ترکنش های تایید شده توسط آن گره، بهره‌مند شوید و هر زمان که خواستید دارایی خود را برداشت کنید.


 

سیستم‌های وام دهی غیر متمرکز (Lending)

گاهی اوقات ممکن است شخصی که بر روی ارزهای دیجیتال سرمایه گذاری کرده و مقادیری از آن ها را نگهداری می کند به پول نیاز داشته باشد ولی نخواهد در شرایط فعلی بازار آن‌ها را بفروشد. سیستم‌های وام دهی یا Lending ارزهای دیجیتال به این منظور بوجود آمده اند. پلتفرم های Lending به عنوان واسطه ای بین اشخاصی که تمایل به دادن وام به ازای وثیقه ای از جنس کریپتو و دریافت سود از این ارائه وام دارند و اشخاصی که تمایل به دریافت وام در ازای وثیقه گذاری کریپتویی و پرداخت سود آن دارند، عمل می‌کند. معمولا کوین هایی که به عنوان وجه ضمانت پرداخت می‌شوند بر روی یک قرارداد هوشمند که در کنترل کسی نیست قفل می شوند و در صورت بازگرداندن مبلغ وام به علاوه سود آن در مدت مشخص شده توسط وام گیرنده به او بازگردانده می شود و در غیر این صورت به وام دهنده بازگردانده می‌شود.

از جمله این سیستم‌های Lending می توان موارد زیر اشاره کرد:


شرکت در ICO ها و IEO های معتبر

سرمایه گذاری بر روی ICO‌ ها و پیشنهاد اولیه صرافی ها (IEO) در صورتی که پروژه به درستی انتخاب شده باشد می تواند سرمایه گذاری پر سودی باشد. هرچند که این دست از سرمایه گذاری‌ها همواره جزء سرمایه گذاری‌های پر ریسک محسوب می شوند.

پیشنهاد می شود برای شناسایی یک پروژه ICO خوب این مقالات را مطالعه کنید:


فعالیت و تولید محتوا در رسانه های اجتماعی غیرمتمرکز

استیم استیمیت

 

اگر شما عضو فعالی در جامعه کریپتو باشید و اطلاعات خوبی در این زمینه داشته باشید می توانید با تولید محتوای جذاب برای کابران در رسانه های اجتماعی غیر متمرکز نظیر استیم (Steam) و Sapien و یا مرورگر Brave درآمدزایی کنید.


دریافت ایردراپ

اسمارت دراپ و ایردراپ چیست

همانطور که گفته شد برخی از پروژه‌های غیر متمرکز توکن‌ های خود را بین کاربران به صورت رایگان توزیع می کنند که به آن ایردراپ (Airdrop) می‌گویند. برخی از این توکن ها بعد از مدتی ارزش زیادی پییدا می کنند.

ولی برای شرکت در ایردراپ ها توجه به این نکته ضروری است که هرگز کلیدهای خصوصی خود را در اختیار کسانی که ادعا می‌کنند توکن رایگان به شما می‌دهند، قرار ندهید و یا ارزهای دیجیتال خود را به کیف پولّ هایی که شما به کلیدهای خصوصی آن دسترسی ندارید منتقل نکنید.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
1 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا