کریپتو کده

پروتکل MUX چیست؟ آشنایی با صرافی غیرمتمرکز ماکس و ارز دیجیتال MCB

MUX نام یک صرافی غیرمتمرکز ارز دیجیتال است که در حوزه معاملات اهرمی فعالیت می‌کند. در پروتکل MUX شما می‌توانید پوزیشن‌هایی با اهرم ۱۰۰ باز کنید؛ بدون آنکه تاثیر قیمت (Price Impact) کارتان را مختل کند. این صرافی همچنین از یک سرویس تجمیع‌ نقدینگی بهره می‌برد و همین مسئله موجب کاهش برخی ریسک‌های رایج در چنین پلتفرم‌هایی می‌شود. پروژه‌ای که قرار است در این مقاله از میهن بلاکچین آن را زیر ذره‌بین قرار دهیم، یک صرافی غیرحضانتی است که کاربران می‌توانند از طریق کیف پول وب ۳ خود با آن در تعامل باشند. مطالعه این مطلب کمک می‌کند، بدانید که سازوکار این صرافی چگونه است و نقاط قوت و ضعف پروتکل MUX چیست.

نکات کلیدی مقاله

🔹پروتکل MUX یک صرافی غیرمتمرکز و یک تجمیع‌کننده نقدینگی است که امکان انجام معاملات اهرمی را فراهم می‌کند.
🔹در این صرافی که یک پلتفرم غیرحضانتی است، انجام معاملاتی با اهرم‌های ۱۰۰ برابری امکان‌پذیر است.
🔹ویژگی بارز MUX Network ردیابی بهترین مسیر نقدینگی برای اجرای پوزیشن‌های کاربر است.
🔹امکان تامین نقدینگی و کسب سود در پلتفرم MUX‌ وجود دارد.
🔹MUX از چندین بلاکچین از جمله آربیتروم، زنجیره BNB، آوالانچ و فانتوم پشتیبانی می‌کند.
🔹رمزارز بومی این شبکه MCB نام دارد که از طریق چندین صرافی متمرکز و غیرمتمرکز قابل خریداری است.

پروتکل MUX چیست؟

آشنایی با ویژگی‌های پروتکل MUX
منبع: mux.network

MUX یک پروتکل مبادلاتی با امکانات متعددی است که به دنبال فراهم کردن تجربه کاربری خوشایند برای کاربران است.

پروتکل MUX پیش‌تر با نام Mcdex فعالیت می‌کرد که این تغییر برند در مرداد ۱۴۰۱ اتفاق افتاد.

اگر بخواهیم این شبکه را معرفی کنیم، می‌توانیم از ویژگی‌هایی که در تصویر بالا می‌بینید، کمک بگیریم و MUX را شبکه‌ای با قابلیت‌های زیر بدانیم:

  • تاثیر قیمت صفر
  • امکان انجام معاملاتی با اهرم‌های صد برابری
  • خودحضانتی (غیرحضانتی) بودن
  • تجمیع‌ نقدینگی در میان دارایی‌های موجود در زنجیره‌های تحت پشتیبانی این شبکه
  • بهبود کارایی به دلیل ردیابی بهترین مسیر نقدینگی مطابق با اندازه پوزیشن‌های کاربران
  • نبود ریسک طرف مقابل

اما گذشته از این ویژگی‌ها که در طول این مطلب به آنها بیشتر خواهیم پرداخت، شبکه MUX را می‌توان ترکیبی از این دو مورد دانست:

  • پروتکل مبادلاتی MUX
  • اگریگیتور MUX که یک پروتکل زیرمجموعه در MUX است و مسیریابی نقدینگی را به صورت خودکار بر عهده دارد.

MUX‌ به عنوان پروتکل مبادلاتی

شبکه ماکس را می‌توان از دید تریدرها، تامین‌کنندگان نقدینگی و اعضای کامیونیتی بررسی کرد. بر این اساس تریدرها می‌توانند از MUX‌ برای دستیابی به اهداف زیر استفاده کنند:

  • استفاده از اهرم‌های بالا بدون وجود Price Impact
  • معامله با هزینه‌های بهینه
  • معامله با نقدینگی‌های تجمیع‌شده
  • استفاده از دارایی‌های متنوع به عنوان وثیقه

تامین‌کنندگان نقدینگی هم می‌توانند برای دستیابی به موارد زیر از MUX استفاده کنند:

  • تامین نقدینگی و کسب توکن‌های نقدینگی پروتکل MUX با نام MUXLP
  • استیک کردن توکن‌های MUXLP برای کسب درآمد از پروتکل و پاداش‌هایی در قالب توکن MUX

اعضای جامعه هم در این میان از مزایای این پروتکل بی‌بهره نیستند. آنها می‌توانند از ماکس در راستای موارد زیر استفاده کنند:

  • قفل کردن توکن MCB (رمزارز بومی پروتکل) برای دریافت veMUX
  • هولد کردن veMUX برای کسب درآمد از پروتکل و پاداش‌هایی در قالب توکن‌های MUX

پروتکل MUX در حال حاضر روی آربیتروم، زنجیره BNB، آوالانچ و فانتوم مستقر شده است. توسعه‌دهندگان به مرور در حال گسترش این شبکه هستند و ممکن است در آینده شبکه‌های بیشتری به آن اضافه شوند.

MUX به عنوان اگریگیتور

معاملات اهرمی یکی از مواردی هستند که در دیفای با سرعت زیادی رشد می‌کنند. اکنون بیش از ۱۰ پروتکل با این قابلیت روی بلاکچین‌های مختلف مستقر شده‌اند. هرچند نمی‌شود منکر این مسئله شد که همزمان با افزایش این پروتکل‌ها، موانعی نیز در این مسیر ظاهر می‌شوند. به عنوان مثال:

  • نقدینگی روی پروتکل‌های مختلف پراکنده می‌شود که این مسئله مانع از استفاده صحیح و کارآمد از نقدینگی می‌شود.
  • در حالی که نقدینگی روی بلاکچین‌های مختلف تقسیم می‌شود، رویکرد بومی مشخصی برای استفاده از نقدینگی میان‌زنجیره‌ای به وجود نیامده است.
  • تفاوت‌های میان مکانیزم‌های قیمت‌گذاری و پارامترهای مارجین در هر پروتکل متفاوت است. تریدرها نمی‌توانند به سادگی به تجربیات معاملاتی و قیمت بهینه دست پیدا کنند.

MUX به میدان آمد تا این مشکلات را برطرف کند. چگونه؟ در قسمت سازوکار پروتکل MUX بیشتر با این شبکه آشنا خواهیم شد.

هدف شبکه MUX چیست؟

شبکه MUX هزینه‌های معاملاتی را با ردیابی و پیگیری بهترین مسیر نقدینگی بهینه‌سازی کرده است. MUX به صورت پویا و بر اساس فاکتورهایی مانند بازار، اندازه پوزیشن و ترجیحات کاربر، پوزیشن‌ها را به سمت مسیر مناسب هدایت می‌کند. به این ترتیب هم می‌توان از نقدینگی جمع‌شده به خوبی استفاده کرد و هم پوزیشن کاربر اجرا می‌شود. در بخش بعدی، نحوه عملکرد MUX Network را می‌بینیم و متوجه می‌شویم که این اهداف چطور محقق می‌شوند.

پروتکل MUX‌ چطور کار می‌کند؟

آشنایی با سازوکار پروتکل MUX
منبع: mirror.xyz

برای این‌که از سازوکار پروتکل MUX مطلع شویم، توضیحات را در چهار قسمت مجزا بررسی می‌کنیم. این بخش‌ها عبارت‌اند از:

  • Universal Liquidity
  • Multi-Asset Pool
  • Dark Oracle
  • Liquidity Routing

حالا مختصری در مورد هر کدامشان توضیح می‌دهیم.

نقدینگی جهانی (Universal Liquidity)

یکی از کارهای MUX ردیابی نقدینگی است. مکانیزم این پروتکل به این صورت است که نقدینگی و ذخایر را از سراسر شبکه‌ها به کمک یک ماژول (در حقیقت یک بات) ردیابی، جمع‌آوری و یکپارچه می‌کند. وقتی تریدر سفارشی ثبت می‌کند، بروکر نقدینگی موجود را در میان شبکه‌های مستقرشده محاسبه می‌کند و سفارش را در صورتی انجام می‌دهد که با اندازه پوزیشن مطابقت داشته باشد.

بیایید استخرهایی را در آربیتروم، آوالانچ، BSC و فانتوم در نظر بگیریم که هر کدام ۱۰ اتر هولد می‌کنند و ۵ اتر هم در حال حاضر در پوزیشن‌های فعال رزرو شده است. کل نقدینگی از دید بروکر برابر با ۴۰ اتر است که ۳۵ عدد از این تعداد در دسترس هستند. اگر تریدری یک اردر برای باز کردن پوزیشن لانگ با حجم ۲۰ اتر روی آربیتروم ثبت کند، سلسله وقایع زیر رخ می‌دهد:

  • پس از اینکه سفارش روی زنجیره ثبت شد، بروکر به آن رسیدگی می‌کند.
  • بروکر بررسی می‌کند تا ببیند که آیا نقدینگی کل با اندازه سفارش برابری می‌کند یا نه.
  • در این مثال نقدینگی کل ۴۰ اتر است و نقدینگی در دسترس ۳۵ اتر؛ این میزان بیشتر از اندازه پوزیشن کاربر است، پس این سفارش توسط بروکر قابل انجام است.
  • بروکر سفارش را با اترهایی که از Dark Oracle (در ادامه توضیح می‌دهیم) به دست آمده است، پر می‌کند. در نتیجه تریدر می‌تواند یک پوزیشن ۲۰ اتری باز کند.

پس از اجرای این پوزیشن لانگ، موجودی ۲۰ اتر تا زمان بسته شدن پوزیشن رزرو خواهد شد. گفتیم که این پوزیشن روی آربیتروم است، پس در سمت تامین‌کننده نقدینگی پس از آنکه تامین‌کنندگان اتر را روی آوالانچ، بایننس اسمارت چین یا فانتوم تامین کنند، مبادلات روی آربیتروم با استفاده از این اترها انجام می‌شود؛‌ بدون آنکه این دارایی‌ها واقعا جابه‌جا شوند.

در موارد نادر، زمانی که نقدینگی تجمیع‌شده روی یک زنجیره نتواند سود تریدر را پوشش دهد، تریدرها muxToken را به عنوان سود دریافت خواهند کرد (منظور توکن‌هایی است که نماینده یک دارایی همچون اتر روی زنجیره دیگر است). سپس می‌توانند آنها را با توکن‌های معادل در زنجیره‌های دیگر بازخرید کنند. مثلا اگر استخری روی آربیتروم تنها ۱۰ اتر داشته باشد و تریدری بخواهد پوزیشنی را با ۲۰ اتر سود نقد کند، ۱۰ اتر دریافت می‌کند و باقی مبلغ را در قالب ۱۰ توکن muxETH دریافت می‌کند. در همین حین استخر آوالانچ ۵۰ توکن ETH دارد. پس تریدر می‌تواند آن ۱۰ عدد muxETH را از طریق بریج روی آوالانچ به ۱۰ توکن اتر تبدیل کند.

استخر چندارزی (Multi-Asset Pool)

استخر MUXLP طرف مقابل تریدرهاست. وثیقه این استخر با دارایی‌های بلوچیپ (دارایی‌هایی با ارزش و نقدینگی بالا) و استیبل‌کوین‌ها تامین می‌شود. وقتی تریدرها پوزیشن‌های اهرمی باز می‌کنند، استخر دارایی‌های موردنیاز را تا زمان بسته شدن پوزیشن رزرو می‌کند. اگر پوزیشن تریدری در سود باشد، تریدر پس از بسته شدن می‌تواند وثیقه و سودها را از محل دارایی‌های ذخیره‌شده، نقد کند. اگر پوزیشن تریدر در ضرر باشد، استخر پس از بسته شدن، مبلغ ضرر را از محل وثیقه‌ تریدر جبران می‌کند.

پوزیشن‌های لانگ و شورت در هر بازار سقف بهره باز دارند و از ظرفیت نقدینگی جمع‌آوری‌شده تجاوز نخواهند کرد. پس استخر همیشه می‌تواند سود تریدرها را بپردازد. به همین دلیل است که تریدرها با چیزی به نام ریسک طرف مقابل مواجه نخواهند شد.

دارک اوراکل (Dark Oracle)

اما می‌رسیم به بخش سوم این اکوسیستم که بالاتر هم به آن اشاره کرده بودیم. MUX از یک اوراکل استفاده می‌کند که مراجع قیمتی را از صرافی‌های مختلف نظیر بایننس جمع‌آوری می‌کند. این کار برای اطمینان از ثبات و صحت قیمت‌گذاری انجام می‌شود. این سرویس یک اوراکل قیمت خصوصی است که قیمت دارایی‌ها را به‌طور عمومی در استخر نمایش نمی‌دهد و هدف اولیه‌اش جلوگیری از فرانت رانینگ است. به‌علاوه دارک اوراکل تمام موقعیت‌هایی را که راه را برای آربیتراژ‌های مخرب باز می‌کنند، حذف می‌کند. زمانی که تریدرها سفارشی ثبت می‌کنند، ماژول بروکر MUX قیمت‌ها را از اوراکل دارک دریافت می‌کند و سفارش‌ها را با تاثیر قیمتی صفر پر می‌کند.

مسیریابی نقدینگی (Liquidity Routing)

وقتی تریدرها روی شبکه MUX پوزیشن باز می‌کنند، اگریگیتور MUX شروع به مقایسه قیمت‌های پروتکل‌های معاملاتی اهرمی می‌کند و یک پروتکل را که نسبت به سایر گزینه‌ها عمق نقدینگی مناسب‌تری دارد، انتخاب می‌کند.

برخلاف معاملات اسپات، هزینه معاملاتی تریدهای اهرمی فاکتوری ترکیبی است که از مجموع قیمت، اسپرد، اسلیپیج، اثر قیمتی، کارمزد پوزیشن و سایر هزینه‌های آشکار و بالقوه تشکیل می‌شود. به‌علاوه این فاکتور ترکیبی از هزینه‌های پنهان مثل اهرم بالا، مارجین نگهداری، کارمزدهای نقدینگی، نقدینگی در دسترس و غیره را نیز در نظر می‌گیرد. پروتکل MUX به شکلی بهینه‌ هزینه‌های مبادلاتی را روی پروتکل‌های تجمیعی مقایسه می‌کند. در نتیجه بهترین مسیر نقدینگی را انتخاب می‌کند و هزینه‌های ترکیبی تریدرها را هنگام باز کردن پوزیشن کاهش می‌دهد.

سرویس‌های شبکه ماکس

صرافی MUX امکاناتی دارد که به این شکل می‌توانیم آنها را شرح بدهیم:

  • پنل معاملاتی: در این بخش تریدرها می‌توانند اقدام به باز کردن پوزیشن‌‌هایی تا اهرم ۱۰۰ برابری در جهت شورت یا لانگ باز کنند.
  • تامین نقدینگی: کاربران به کمک این سرویس می‌توانند نقدینگی پروتکل را تامین کنند و در ازای‌ آن پاداش بگیرند.
  • باگ بانتی: برنامه باگ بانتی سرویس دیگری در MUX است که به کاربران اجازه می‌دهد با اعلام باگ‌های پروتکل، پاداش دریافت کنند.
  • استیکینگ: سرویس استیکینگ MUX امکان کسب درآمد غیرفعال را از طریق استیک توکن‌های MUXLP فراهم می‌کند.
  • بازخرید: زمانی که توکن‌های رزرو روی یک شبکه کافی نباشند، سود برخی از تریدرها در قالب muxTokens پرداخت می‌شود که این توکن‌ها عبارت‌اند از: muxETH ،muxBTC ،muxBNB ،muxAVAX ،muxFTM و muxUSD. کاربر می‌تواند این توکن‌ها را روی شبکه‌های دیگری که ذخایر کافی دارند با توکن‌های مرتبطش مبادله کند.
  • رفرال: کدهای رفرال نیز شیوه دیگری از کسب درآمد در MUX Network هستند.
  • سرویس آمار (MUX Statistics): می‌توانید از طریق این سرویس آمار و ارقام مختلف شبکه ماکس را مشاهده کنید.

توکن‌های شبکه MUX

توکنومیکس پروتکل MUX
منبع: docs.mux.network

پروتکل MUX شامل چهار توکن زیر است:

  • MCB
  • MUX
  • veMUX
  • MUXLP

در ادامه نگاهی به هر یک از این توکن‌ها می‌اندازیم.

ارز دیجیتال MCB

توکن MCB رمزارز بومی پروتکل MUX است. کاربران می‌توانند این توکن را قفل کرده و در ازای آن veMUX دریافت کنند. این‌طور می‌توانند درآمد کسب کنند و پاداش‌هایی در قالب توکن MUX به دست بیاورند.

عرضه کل توکن MCB برابر است با ۴,۸۰۳,۱۴۳ و تعداد یک میلیون توکن برای وستینگ پروتکل در آینده ذخیره شده‌اند. کاربران می‌توانند توکن‌های MUX را طی یک‌سال به MCB تبدیل کنند. آنها می‌توانند توکن‌های MCB یا MUX را از ۲ هفته تا چهار سال قفل کنند و توکن veMUX به دست بیاورند. استیکینگ قفل‌شده ارزش زمانی دارد؛ یعنی هرچه مدت زیادی از قفل شدن توکن‌ها بگذرد، veMUX بیشتری توزیع خواهد شد. جدول این توزیع به صورت زیر است:

  • قفل کردن ۱ MCB یا MUX به مدت دو هفته: ۰.۰۰۹۵۸۹ توکن veMUX
  • قفل کردن ۱ MCB یا MUX به مدت یک ماه: ۰.۰۲۰۵۴۸ توکن veMUX
  • قفل کردن ۱ MCB یا MUX به مدت یک سال: ۰.۲۵ توکن veMUX
  • قفل کردن ۱ MCB یا MUX به مدت ۴ سال: ۱ توکن veMUX

به گزارش میهن بلاکچین و در زمان نگارش این مطلب در تاریخ ۱۸ مرداد ۱۴۰۲، قیمت MCB برابر با ۱۰.۳۲ دلار است و در رتبه ۴۶۶ بازار رمزارزها قرار دارد. ارزش کل بازار این رمزارز هم برابر با ۳۹,۳۰۹,۴۴۱ دلار است. حجم معاملات رمزارز پروتکل ماکس در ۲۴ ساعت گذشته ۷۳,۲۱۷ دلار بوده است. عرضه در گردش نیز در حال حاضر برابر با ۳,۸۰۳,۱۴۳ توکن MCB است.

ارز دیجیتال MUX

توکن MUX رمزارزی است که به عنوان پاداش غیرقابل انتقال پروتکل به کاربران اعطا می‌شود. کاربران می‌توانند توکن MUX را از طریق هولد veMUX یا استیکینگ MUXLP به دست آورند. کاربرد این توکن در دو مورد خلاصه می‌شود: یکی استیک آن برای به دست آوردن veMUX و دیگری تبدیل آن به MCB.

عرضه فعلی این توکن اکنون یک میلیون است و روزانه ۱,۰۰۰ عدد از آن صادر می‌شود. عرضه MUX در صورت تبدیل به MCB کم خواهد شد. فرایند وستینگ یک سال طول خواهد کشید.

ارز دیجیتال veMUX

دارایی بعدی این پروتکل veMUX است که یک توکن حاکمیتی است. هرچه veMUX بیشتری داشته باشید، قدرت رای‌دهی بیشتری در حاکمیت پروتکل خواهید داشت. کاربران می‌توانند veMUX را از طریق قفل کردن توکن‌های MCB‌ یا MUX به دست بیاورند. نگهداری توکن veMUX باعث کسب درآمد کاربران و دریافت پاداش در قالب MUX می‌شود. توکن‌های veMUX زمانی مینت می‌شوند که کاربران MCB و/یا MUX را قفل کنند. این توکن‌ها غیرقابل انتقال و تنها روی بلاکچین آربیتروم در دسترس هستند. درآمدهای حاصل از کارمزد معاملاتی پروتکل به هولدرهای veMUX تعلق می‌گیرد.

ارز دیجیتال MUXLP

آخرین توکن این پروتکل MUXLP است که توکنی است که به تامین‌کنندگان نقدینگی اختصاص پیدا می‌کند. کاربران می‌توانند این توکن را با دارایی‌هایی که پورتفوی استخر به آنها اجازه می‌دهد، خریداری کنند. کاربران پس از خرید توکن‌ها می‌توانند آنها را استیک کنند و مشمول پاداش‌های MUX‌ شوند.

توکن MCB را از کدام صرافی بخریم و در کدام کیف پول نگه داریم؟

برای خرید ارز دیجیتال MCB، می‌توان به صرافی‌های متمرکزی مانند MEXC و کوینکس مراجعه کرد. همچنین از طریق صرافی‌های غیرمتمرکزی مثل پنکیک سواپ، نسخه سوم یونی سواپ و نسخه دوم بالانسر می‌توان این رمزارز را خرید. خرید توکن MCB روی شبکه آربیتروم در صرافی وان اینچ یا روی BNB Chain در پنکیک سواپ امکان‌پذیر است.

برای انتخاب کیف پول مناسب MCB راه سختی پیش رو ندارید. می‌توانید این توکن را در کیف پول‌های مطرحی مانند تراست ولت، متامسک و کیف پول بایننس چین نگهداری کنید. همچنین هر کیف پولی که از بلاکچین‌های آربیتروم، اتریوم و BNB Chain پشتیبانی می‌کند، گزینه مناسبی برای نگهداری ارز دیجیتال MCB‌ است.

نقشه راه پروتکل ماکس

در وب‌سایت اصلی پروتکل MUX نقشه راه مدونی نمی‌توانید پیدا کنید. مثل خیلی از پروژه‌های دیگر، برای اطلاع از پیشرفت‌های این پروتکل باید به شبکه‌های اجتماعی نظیر توییتر، دیسکورد، مدیوم، گیتهاب یا سایر شبکه‌ها مراجعه کنید. در مورد نقشه راه Mux Protocol مهم‌ترین مسئله‌ای که به چشم می‌خورد، لانچ نسخه دوم این شبکه است که نسبت به نسخه قبلی، تغییرات مثبتی در آن دیده می‌شود. از جمله این بهبودها می‌توان به اضافه شدن پروتکل‌های مبادلاتی اهرمی همچون صرافی GMX اشاره کرد.

تیم توسعه‌دهنده Mux چه کسانی هستند؟

در مورد تیم توسعه‌دهنده پروتکل ماکس اطلاعاتی در دسترس نیست. در توییتر، سایت و داکیومنت‌های این پروژه نیز هیچ نامی از توسعه‌دهندگان و موسسان این پروتکل پیدا نشد. این تیم ناشناس هستند؛ اما حاصل اقدامات و اعمال آنها را می‌توان در پروتکل مشاهده کرد.

البته در وب‌سایت کرانچ بیس یک اکانت با نام قبلی این صرافی، یعنی Mcdex وجود دارد که در آنجا از شخصی به نام Jie Liu به عنوان CEO‌ و هم‌بنیان‌گذار این پروتکل نام برده شده است؛ هرچند این اطلاعات در وب‌سایت جدید پروژه پس از ریبرند، دیده نمی‌شود.

معرفی همکاری‌ها و شرکای شبکه ماکس

شرکا و همکاران پروتکل MUX
منبع: mux.network

بایننس لبز، دلفی دیجیتال، Fenbushi Capital و DeFiance Capital از جمله نام‌هایی هستند که از Mux حمایت و با آن همکاری می‌کنند. دلفی دیجیتال در جریان جذب سرمایه در ماه می ۲۰۲۱ (اردیبهشت ۱۴۰۰) سرمایه‌گذاری اصلی این پروژه بوده است. نام Fenbushi Capital نیز به عنوان یکی دیگر از سرمایه‌گذاران این پروژه در میان سایر اسامی به چشم می‌خورد. همکاری‌های جدید این پروژه را نیز می‌توانید از طریق شبکه‌های اجتماعی ماکس دنبال کنید.

سوالات متداول (FAQ)

پرسش و پاسخ
پروتکل MUX چیست؟

ماکس هم یک صرافی غیرمتمرکز است و هم به عنوان یک تجمیع‌کننده نقدینگی، می‌تواند بهترین مسیر را برای اجرای سفارش‌های کاربران پیشنهاد دهد.

رمزارز بومی MUX چه نام دارد؟

ارز دیجیتال MCB‌ رمزارز بومی MUX است که کاربران با قفل کردن آن در پروتکل می‌توانند کسب درآمد کنند.

جمع‌بندی

پروتکل MUX به عنوان یک سرویس تجمیع‌کننده نقدینگی و یک صرافی غیرمتمرکز، می‌تواند باعث تسهیل در فرایند معاملات کاربران شود. این پروتکل نقدینگی‌های تجمیع‌شده‌ای را که روی شبکه‌هایی همچون آربیتروم، زنجیره BNB، آوالانچ و فانتوم وجود دارد، ردیابی می‌کند. سپس سفارش‌های کاربران را با این نقدینگی‌ها تطبیق می‌دهد و کاربر را به سمتی هدایت می‌کند که سفارشش تکمیل شود. رمزارز بومی این پروتکل MCB‌ نام دارد که توکن اصلی شبکه است. همچنین این پروتکل یک توکن حاکمیتی با نماد veMUX دارد و توکن MUXLP را به تامین‌کنندگان نقدینگی اعطا می‌کند. حالا که به انتهای این مطلب رسیده‌ایم، به نظر شما مزیت پروتکل MUX چیست؟ چه فاکتوری این صرافی غیرمتمرکز را از همتایان آن جدا می‌کند؟ اگر با این پروتکل کار کرده‌اید، از تجربیات خود برایمان بنویسید.

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا